Barista

αναρτήθηκε σε: Εστίαση, Σεμινάρια | 0
BARISTA SEMI POST 1

Το σύγχρονο επάγγελμα του barista, δεν περιορίζεται απλά στην παρασκευή μιας κούπας καφέ. Είναι ο επαγγελματίας που θα φτιάξει τον τέλειο καφέ !!!!

Βασιζόμενος στην άριστη εκπαίδευση και έχοντας όλες τις τεχνικές γνώσεις ώστε να ανταποκριθεί επιτυχώς στο σκοπό αυτό. Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι δομημένο έτσι ώστε να δώσει στους ενδιαφερομένους όλες τις γνώσεις γύρω από τον καφέ : ξεκινώντας από την παραγωγή και την καλλιέργεια του, την άλεση και τέλος τις μεθόδους παρασκευής αλλά και σερβιρίσματος του καφέ. 

Ένας barista που θέλει να εδραίωση την θέση του στην αγορά εργασίας θα πρέπει να είναι γνώστης των γευστικών διαφορών αλλά και των ιδιαιτεροτήτων που ξεχωρίζουν τα διάφορα χαρμάνια, να γνωρίζει την τέχνη της άλεσης του καφέ, την χρήση εξοπλισμού αλλά και τις διάφορες παραμέτρους που μπορούν να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά τη γεύση του καφέ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

  • Ιστορία του καφέ
  • Το καφεόδεντρο
  • Ανατομία του καρπού
  • Ποικιλίες καφέ
  • Τρόποι επεξεργασίας
  • Μέθοδοι αποθήκευσης
  • Μέθοδοι καβουρντίσματος
  • Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
  • Καθαρισμός μηχανής Espresso και συντήρηση

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

  • Espresso/ Cappuccino
  • Αφρόγαλα ζεστό/κρύο
  • Ελληνικός
  • Φίλτρου V60
  • Στιγμιαίος
  • Σοκολάτα
  • Εξυπηρέτηση Πελατών
  • Ταχύτητα στην Παρασκευή ροφημάτων

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

  •  

    Δίδακτρα

    Κάντε Early Subscribe και επωφεληθείτε 30% έκπτωση

    175€ έως 13/01/2020

    Διάρκεια

    3 Ημέρες

    12 ώρες ταχύρρυθμη εκπαίδευση (Θεωρία – Πρακτική)

    Ημερομηνία Έναρξης

    27/01/2020

    Εισηγητές

    Με Πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση Barista και Συμμετοχές σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς και πρωταθλήματα καφέ